name

languages    

Tel: +31(0)416-661950    Web: home    E-mail: info@meuzelaar.com

18results
resultsperpage

prev - next
pages 1 2 

Terug naar de Catalogus
Johan Beverwyck (1594-1647)

Johan van Beverwijck was een dordtse vooruitstrevende arts. Hij wilde zijn kennis delen met het lekenpubliek. Daarbij kreeg hij hulp van volksschrijver Jacob Cats. Die zijn boeken voorzag van gedichten. De boeken van van Beverwyck waren vernieuwend. Hij onderwees naast theorieen uit de oudheid ook nieuwe ontdekkingen zoals de bloedsomloop. Na zijn dood werden zijn werken in 1 band uitgegeven.
Louis Brion de la Tour (1756-1803)

Louis Brion de la Tour was the Cartographer Royal to the King of France, his official title being "Ingenieur-Geographe du Roi". Despite a prolific cartographic career and several important atlases to his name, little is actually known of his life and career. What is known is that much of his work was produced in collaboration with Danish royal Cartographer Louis Charles Desnos (fl. 1750 - 1790). His most notable work is generally regarded to be his 1766 Atlas General.
Georges-Louis Leclerc (1707-1788)

Georges-Louis Leclerc,count de Buffon was a french biologist.In 1749 he published the first part of 43 parts of his Histoire Naturelle.
Johannes Calvijn (1509-1564)

Belangrijke Frans-Zwitserse christelijke theoloog tijdens de Reformatie en naamgever van de protestantse richting "calvinisme".
Jacob Cats (1577-1660)

Jacob Cats (Brouwershaven, 10 november 1577 - Den Haag, 12 september 1660) was een Nederlands dichter, jurist en politicus. Hij werd advocaat en vestigde zich in Middelburg. Hij trouwde met de Vlaamse Elisabeth van Valckenburg. Cats wordt ook wel devolksdichter van Nederland genoemd. Zijn gedichten hebben vaak een opvoedkundig karakter, daarom wordt hij ook vaak Vadertje Cats genoemd. Zijn laatste jaren bracht hij door op Sorgh-vliet, het huis dat nu gebruikt wordt als ambtswoning van de minister- president, het Catshuis te Den Haag.
Abraham Cowley (1618-1667)

Charles Dickens (1812-1870)

In 1812 werd Charles Dickens geboren in Portsmouth te Engeland. Hij was in zijn eigen tijd een van de belangrijkste schrijvers. Tot in de 20e eeuw bleef hij een zeer populaire schijver in Engeland. Veel van zijn bekende werken zijn verfilmd. Zijn meest beroemde romans zijn onder andere David Copperfield, Great Expectations, Oliver Twist, A tale of two cities. Dickens staat bekend om zijn uitvoerige en gedetailleerde beschrijvingen van personages en situaties, hierdoor verkrijgt het verhaal een zeer beeldend karakter en verplaats je je als lezer als het ware terug in de tijd. Ook is zijn werk humoristisch en sociaal betrokken, waardoor hij een groot publiek voor zich wist te winnen.
Pedanius Dioscorides (40-90)

Dioscorides was een griekse arts, farmacoloog en plantkundige. De schrijver van de Materia Medica een encyclopedie over kruidengeneeskunde en verwante geneeskrachtige stoffen. Het boek is langer dan 1500 jaar veelgelezen geweest. Hij was als chirurg van het leger veel op reis, en zocht naar geneeskrachtige planten in heel de romeinse en griekse wereld. Dioscorides werd niet herontdekt zoals veel klassieke auteurs in de renaissance. Omdat zijn werk nooit uit de omloop is geraakt. Zijn boek werd uitgegeven in het latijn grieks en arabisch. Dit werk is de belangrijkste bron van informatie over de geneesmiddelen die worden gebruikt door de grieken romeinen en andere culturen van de oudheid.
Rembert Dodoens (1518-1585)

Rembert Dodoens, beter bekend onder zijn gelatiniseerde naam Rembertus Dodonaeus (Mechelen, 29 juni 1517 of 1518 te Leiden, 10 maart 1585) was een Vlaams plantkundige en arts. In 1541 werd hij stadsgeneesheer te Mechelen, daarna was hij van 1575 tot 1578 keizerlijk lijfarts te Wenen. In 1582 werd hem een leerstoel aangeboden aan de Universiteit Leiden, waarop hij naar Holland vertrekt. Hij wordt er hoogleraar in de geneeskunde. Na zijn dood op 10 maart 1585 wordt hij in de Pieterskerk te Leiden begraven, waar nog een gedenkteken aan hem herinnert.
Desiderius Erasmus (1467-1536)

Desiderius Erasmus was een bekende filosoof, theoloog en humanist. Hij wordt beschouwd als een van de grote denkers van zijn tijd. "Lof der zotheid" is zijn bekendste werk, waarin hij allerlei misstanden in de kerk en de maatschappij aan de kaak stelt.
prev - next
pages 1 2